Half NTFS, half VMFS

Situația face că de cele mai multe ori trebuie să mă descurc singur cu mediul de test, și cum nu intenționez niciun upgrade până la vară – lucrez cu ce am la dispoziție.

Ca să nu pierd prea mult timp, am decis să țin pe una din mașini atât Hyper-V cât și VMware ESXi.

Având în vedere limitările hardware de care dispun, dar în același timp dorind a putea trece de la un mediu la altul cât mai rapid, am decis să aloc jumătate din HDD pentru Hyper-V și restul pentru ESXi (doar datastore-ul va fi găzduit pe HDD, ESXi fiind instalat pe un flash drive).

Altfel spus, dacă am nevoie de VMware ESXi – conectez flash-ul și pornesc mașina. Dacă am nevoie de Hyper-V, repornesc mașina fără flash drive :).

Un pic mai mult de lucru a fost cu definirea datastore-ului ESXi-ului.  În cazul în care vrem să folosim același HDD pentru ambele medii (Hyper-V & VMware ESXi) e necesar a interveni la nivel de linie de comandă.

Asta din cauză că vSphere Client nu îți permite definirea unui datastore pe un disc pe care sunt deja definite alte partiții!

HalfNTFSHalfVMFS_vSphere_01

HalfNTFSHalfVMFS_vSphere_02

Nu contează ordinea în care sunt instalate și configurate cele două medii, rezultatul va fi același.
Eu am pornit cu Windows 2008 R2 și Hyper-V. Nimic diferit de instalarea și configurarea implicită. Singurul lucru pe care vreau să îl punctez e modul în care am partiționat HDD-ul.
HalfNTFSHalfVMFS_diskmgmt_01

Leave a Reply